Aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Bij duurzame inzetbaarheid gaat het om gezonde en gemotiveerde medewerkers, die mee kunnen bewegen met de ontwikkelingen binnen je organisatie. Als organisatie heb je hier invloed op. Astrid Vitaal biedt ondersteuning op maat om met duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie aan de slag te gaan.

Het is slim om te starten met een vitaliteitsscan of een oriëntatiescan, gevolgd door het onderzoek en advies duurzame inzetbaarheid. Dat zorgt voor een goede basis om de juiste keuzes te maken. Vervolgens kan Astrid Vitaal ondersteunen in programmamanagement en een bijdrage leveren in het realiseren van de organisatiedoelen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Met de methode Effectief aanpakken van werkdruk kun je praktisch aan de slag om de werkdruk in je organisatie te verminderen. De Workshop Jobcrafting geeft je medewerkers handvatten om zelf het werk leuker te maken. En met de Talentenscan leert je medewerker wat zijn talenten zijn en wat bij hem past. Met het instrument Werk en privé in balans houden geven we in stappen aan hoe je als leidinggevende je medewerker de juiste steun kunt bieden.


Oriëntatie: Wat speelt er? Waar liggen kansen?
Oriëntatie: Wat speelt er? Waar liggen kansen?

Oriëntatiescan

De oriëntatiescan duurzame inzetbaarheid bestaat uit een analyse, waarbij in kaart gebracht wordt waar de grootste risico’s en kansen liggen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Op basis van een lijst van thema’s kun je vervolgens een keuze maken waarmee je aan de slag wilt gaan.


Vitaliteitscan
De vitaliteitscan wordt aangeboden in samenwerking met Vitaal Bedrijf.

Vitaliteitscan

Fitte medewerkers zorgen voor meer productiviteit, betere resultaten en minder ziekteverzuim. Weet jij hoe vitaal jouw bedrijf is? Met de vitaliteitscan krijg je inzicht in hoe je medewerkers zich voelen, waar ze behoefte aan hebben en waarmee ze aan de slag willen gaan. Voor bedrijven in het MKB (10 tot 250 medewerkers) is de scan gratis.


Onderzoek en advies: het levert wat op!
Onderzoek en advies: het levert wat op!

Onderzoek en advies

Door een goed werkklimaat te creëren, krijgen medewerkers meer plezier in hun werk en zullen minder snel uitvallen. Ze zijn duurzaam inzetbaar, tot aan hun pensioen. Maar er zijn veel factoren van invloed op duurzame inzetbaarheid. Wilt u weten welke dat specifiek voor u organisatie zijn en hoe u deze kunt verbeteren? Vraag dan het onderzoek en advies duurzame inzetbaarheid aan.


Programmamanagement: de radertjes grijpen in elkaar.
Programmamanagement: de radertjes grijpen in elkaar.

Programmamanagement

Na de adviesscan weet je welke aspecten van duurzame inzetbaarheid opgenomen kunnen worden in de strategische doelen van je organisatie en meegenomen in de beleidsplannen. Maar daarmee is succes nog niet gegarandeerd. Door de projecten, processen en routines samen te brengen in een tijdelijk programma bewaak je de samenhang en voortgang, wat de kans vergoot om de doelen te behalen.


Werkdruk aanpakken

Inspanningsbalans

Effectief aanpakken van werkdruk

Werkdruk is de disbalans tussen werkinspanning enerzijds en persoonlijke opbrengsten, ontspanning en herstel anderzijds. Deze disbalans gaat ten koste van de motivatie, welbevinden, vaardigheden van de medewerker zelf, en van zijn of haar verbinding met anderen. Een tijdelijke disbalans is geen probleem en kan juist stimuleren om iets voor elkaar te krijgen. Maar als de disbalans langer aanhoudt of structureel wordt, wordt werkdruk werkstress en bestaat er een risico om uit te vallen. Deze methode helpt om de werkdruk in je organisatie effectief aan te pakken.


Mooier werk: kleine veranderingen die zorgen voor werkgeluk.
Jobcrafting: kleine veranderingen die zorgen voor werkgeluk.

Workshop Jobcrafting

Banen veranderen, er komen taken bij en er gaat wat vanaf. Het is goed dat werk ontwikkelt. Maar sta er eens met jouw team bij stil welke onderdelen van het werk nog passen en waar jullie wat aan willen veranderen. Dat kan door kleine veranderingen aan te brengen in het huidige werk. De workshop Jobcrafting geeft werknemers handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan, waardoor zij meer plezier in hun werk ervaren en effectiever zullen werken.


Wat is jouw talent? Ontdek het met de talentenscan!

Talentenscan

Talenten zijn unieke gaven, die je van nature bij je geboorte mee hebt gekregen. Je talenten zeggen iets over wat voor jou moeiteloos gaat en je energie geeft. Het is het vermogen dat je in je hebt om succesvol te zijn in wat je doet. Doordat een talent zo’n sterk ontwikkeld en natuurlijk patroon in je denken en handelen is, ben je jezelf er niet altijd bewust van. Wanneer je echter naar een ander kijkt, merk je hun talenten wel op. Maar iedereen heeft zijn unieke talenten. Waarin blink jij uit? Ontdek wat jouw talenten zijn met de talentenscan van Astrid Vitaal.


Werk en privé in balans
Werk en privé in balans

Werk en privé in balans

Soms zijn er zaken buiten het werk die een negatief effect hebben op de manier waarop een werknemer zijn werk uitvoert. Het is lastig om daar invloed op te hebben, omdat het gaat om iemands privé situatie. Maar vanuit goed werkgeverschap wil je wel je medewerker steun bieden en voorkomen dat deze gaat uitvallen. Daarnaast verbetert de band met je medewerker en levert dit loyale medewerkers op.

Met het instrument “Werk en privé in balans houden” geven we in stappen aan hoe je als leidinggevende je medewerker de juiste steun kunt bieden.


Wil je ook aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie? Neem contact op met Astrid Vitaal om te bespreken wat voor jouw bedrijf passend is.