
In jouw organisatie spelen waarschijnlijk ook vraagstukken die de inzetbaarheid van je medewerkers beïnvloeden. Met het advies duurzame inzetbaarheid krijg je die factoren inzichtelijk en krijg je ondersteuning om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te vergroten.
Duurzame inzetbaarheid is een breed en essentieel thema dat voortdurend in ontwikkeling is. Het gaat niet alleen om hoe medewerkers nu presteren, maar ook om hoe zij in de toekomst optimaal kunnen blijven bijdragen aan de organisatie.
Meer hierover lees je op de pagina: Wat is duurzame inzetbaarheid.
Investeren in duurzame inzetbaarheid loont
In een snel veranderende wereld is het belangrijk om goed te onderzoeken wat er binnen jouw bedrijf speelt en waar mogelijke belemmeringen kunnen ontstaan. Een heldere probleemdiagnose vormt de basis voor succesvolle interventies. Met de oriëntatiescan krijg je inzicht in waar de grootste risico’s én kansen liggen voor jouw organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het Advies duurzame inzetbaarheid van Astrid Vitaal biedt inzicht in de kosten van verminderde inzetbaarheid en helpt bepalen waar je effectief kunt investeren voor duurzame verbeteringen.
Hoe werkt het Advies duurzame inzetbaarheid?

Mijn methode is gebaseerd op het model van Peter Dona (Boom uitgevers 2020) dat duurzame inzetbaarheid opsplitst in vier dimensies:
- Gezondheid & vitaliteit,
- Flexibiliteit,
- Cultuur & leiderschap
- Mobiliteit
Astrid Vitaal kan één of meerdere van deze thema’s onderzoeken en hierop advies uitbrengen. Het traject bestaat uit drie onderdelen:
- Onderzoek:
Analyse van beschikbare cijfers uit jouw organisatie en de markt om een goed beeld te krijgen van risico’s en kansen.
Als er onvoldoende data beschikbaar zijn, voer ik kwantitatief of kwalitatief onderzoek uit, met actieve betrokkenheid van medewerkers. Hierbij gebruik ik gevalideerde vragenlijsten. - Analyse:
De verzamelde informatie wordt zorgvuldig geanalyseerd, wat leidt tot duidelijke conclusies die in duidingsgesprekken uitgelegd worden. - Adviesrapport
Het advies wordt tenslotte gepresenteerd in een overzichtelijk rapport, inclusief onderbouwing van kosten en potentiële opbrengsten.
Uit ervaring blijkt dat investeren in duurzame inzetbaarheid niet alleen kosten dekt, maar vaak zelfs winst oplevert.
Op basis van het adviesrapport kan een plan van aanpak duurzame inzetbaarheid worden opgesteld.
Duurzame inzetbaarheid: een thema in beweging

Duurzame inzetbaarheid vraagt om een continue focus en aanpassing aan nieuwe inzichten, trends en behoeften. Wat vandaag werkt, is morgen wellicht minder effectief. Daarom helpt Astrid Vitaal organisaties niet alleen met een actuele probleemanalyse, maar ook met toekomstgerichte oplossingen die inspelen op deze ontwikkelingen. Investeren in het welzijn van medewerkers loon. Hier zijn verschillende voor. Lees meer op de pagina: Investeren in welzijn medewerkers.
Referentie
“Astrid laat zien dat ze niet alleen inhoudelijk beschikt over goede kennis maar dat ze deze als adviseur duurzame inzetbaarheid ook goed weet in te zetten.” (G. Dollevoet)
Neem contact op
Wil jij ook werken aan een toekomstbestendige organisatie met medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn?
Astrid Vitaal (adviseur duurzame inzetbaarheid) helpt je graag met een grondige probleemanalyse en een professioneel advies.
Vul onderstaand formulier in en ik neem contact op voor meer informatie en het bespreken van de mogelijkheden.