Werkdrukwijsheid

Werkdrukwijsheid spel

Als je de werkdruk wilt aanpakken in je team of organisatie, is het van belang om te gaan herkennen wat de oorzaken zijn van die werkdruk. Hiervoor is een praktische tool ontwikkeld: het spel Werkdrukwijsheid. Dit spel is ontworpen om op een interactieve en leerzame manier bewustzijn te creëren over werkdruk.

Werkdruk aanpakken via de inspanningsbalans

Werkdrukwijsheid daagt medewerkers uit om situaties van werkdruk te herkennen, vervolgens te begrijpen hoe deze ontstaan en tenslotte gezamenlijk oplossingen te bedenken op verschillende niveaus binnen de organisatie volgens het IGLO-model.

Op de kaarten worden uiteenlopende werkdrukfactoren benoemd. Deze zijn onderverdeeld in categorieën van het inspanningsbalans model, te weten: inspanning, opbrengst, ontspanning en herstel, persoonlijk functioneren, jezelf (motivatie, welzijn en vaardigheden), sociale verbinding en overig.

Hier ga je als team mee aan de slag.

Door het spel Werkdrukwijsheid te spelen wordt:

  1. Bewustwording vergroot
    Deelnemers leren hoe werkdruk zich manifesteert en welke impact het heeft op hen als individu en op het team als geheel.
  2. Samen oplossingen bedacht
    Deelnemers werken samen aan concrete strategieën en maatregelen om werkdruk te verminderen en daarmee een gezonde werkbalans te bevorderen.
  3. Communicatie verbeterd
    Werkdrukwijsheid stimuleert open communicatie en begrip tussen teamleden over hun ervaringen met werkdruk en stressfactoren.

Het spel moedigt aan tot concrete stappen om positieve verandering te bewerkstelligen.

Benieuwd hoe het spel Werkdrukwijsheid kan helpen bij het verminderen van werkdruk in jouw organisatie? Ik help graag om deze tool effectief in te zetten en een gezonde werkbalans te creëren. Neem contact met me op voor meer informatie of een demonstratie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *