Vitaliteitscan

Weet jij hoe vitaal jouw bedrijf is?

Met de vitaliteitscan krijg je inzicht in hoe je medewerkers zich voelen, waar ze behoefte aan hebben en waarmee ze aan de slag willen gaan. Want fitte medewerkers zorgen voor meer productiviteit, betere resultaten en minder ziekteverzuim.

Je medewerkers krijgen een digitale vragenlijst om in te vullen. Zij doorlopen hierin verschillende thema’s, onder meer voeding, bewegen en mentale balans. Vervolgens zijn de resultaten voor jou als werkgever te zien in een overzichtelijk en interactief dashboard. Je ziet snel hoe vitaal je organisatie is en op welk(e) gebied(en) je winst kunt behalen. Dit is een mooi startpunt voor een vitaliteitsprogramma dat aansluit op de wensen van je medewerkers.

Gratis voor MKB

Astrid Vitaal is partner van Vitaal Bedrijf. Het programma Vitaal Bedrijf een initiatief is van VNO-NCW en MKB Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hierdoor is de scan voor bedrijven in het MKB (10 tot 250 medewerkers) gratis. Kies je voor begeleiding in dit traject via Astrid Vitaal, dan is ook het eerste adviesgesprek van 1 uur gratis.

Vitaliteitscan

Hoe werkt de Vitaliteitscan?

Na aanmelding ontvang je een handige starterskit met posters en materiaal. Samen met Astrid Vitaal kijk je hoe je de medewerkers informeert en enthousiast maakt. vervolgens vullen je medewerkers de vragenlijst anoniem in. Als meer dan 10 medewerkers de scan hebben ingevuld krijg je toegang tot een interactief dashboard waar je de resultaten van jouw bedrijf, ook ten opzichte van andere bedrijven, kunt bekijken. Deze resultaten bieden de basis voor een op te starten vitaliteitsprogramma. Je medewerkers krijgen inzicht in hun eigen score en tips, waardoor ze zich bewust worden van hun eigen vitaliteit en deel gaan nemen aan activiteiten die je gaat aanbieden.

Wil je ook een succesvol vitaliteitsprogramma en starten met een vitaliteitscan?
Neem dan contact op met Astrid Vitaal voor het bespreken van de mogelijkheden.