Workshop job crafting

Leer hoe je zelf je werk leuker kunt maken

Vraag jij je ook wel eens af of je baan nog wel bij je past? En moet je niet eens verder kijken? Of lijkt het gras bij de buren alleen maar groener? Zijn er binnen je huidige baan misschien mogelijkheden om te veranderen? Job crafting is een manier om werk leuker te maken. In de workshop job crafting leer je hoe je zelf je werk kunt boetseren, zodat het beter aansluit bij je sterke kanten, behoeftes en interesses. Het gaat er niet om meer of minder werk te doen, maar je leert hoe je je werk beter passend kunt maken. Deze workshop wordt in een groep van maximaal 10 personen gegeven en kan op maat gemaakt worden.

Leer wat je zelf kunt doen om je werk beter passend te maken met de workshop job crafting.
Leer wat je zelf kunt doen om je werk beter passend te maken.

Inhoud workshop job crafting

Er zijn factoren die je in je werk kunnen belemmeren. Denk hierbij aan emotionele factoren (zoals uitputting), fysieke factoren (lichamelijke klachten) en cognitieve factoren (werkzaamheden zijn routine of juist te ingewikkeld geworden). Afhankelijk van de regelmogelijkheden die iemand in zijn werk krijgt, kan een medewerker zelf of met zijn team aan de slag met job crafting.

In de workshop job crafting leer je concrete aanpassingen aan te brengen in je taken, relaties, processen of omgeving, waardoor het werk beter passend wordt. Echter worden de organisatiedoelstellingen en collega’s of klanten niet uit het oog verloren.
Deze workshop is gebaseerd op de theorie van Mark van Vuuren en Luc Dorenbosch (Boom uitgevers, 2018) en bestaat uit 3 dagdelen, zie ook dit artikel.

Inhoud workshop:

  • We starten met het uitleggen wat flow en unflow is.
  • Vervolgens inventariseren we wanneer je lekker aan het werk bent: Wat doe je dan? Is je werk uitdagend genoeg? Kun je je talenten inzetten?
  • Na uitleg over workhacks gaan deelnemers zelf kijken wat voor hun zou kunnen werken. Welke taak ze willen aanpakken en hoe. Hiervoor maken ze een actieplan.
  • In een terugkombijeenkomst kijken wat effectief was. Wat ging er goed? Wat wil (nog) niet lukken? Welke vervolgstappen wil je zetten?

Door het volgen van deze stappen kies je voor het aanpassen van je baan, zodat deze ook in de toekomst blijft passen bij wat je goed kunt en écht graag wilt.

Wil je ook een workshop job crafting voor jouw team(s)?
Neem dan contact op voor het bespreken van de mogelijkheden en een vrijblijvende offerte.