Ondersteuning duurzame inzetbaarheid

Bij duurzame inzetbaarheid gaat het om een optimale inzetbaarheid van medewerkers, zowel nu als in de toekomst. Er zijn veel punten binnen je organisatie waarop je kunt aangrijpen. Astrid Vitaal biedt ondersteuning op maat om met duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie aan de slag te gaan. Het is slim om te starten met een vitaliteitsscan of een oriëntatiescan, gevolgd door het onderzoek en advies duurzame inzetbaarheid. Dat zorgt voor een goede basis om de juiste keuzes te maken. Vervolgens kan Astrid Vitaal ondersteunen in programmamanagement en een bijdrage leveren in het realiseren van de organisatiedoelen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. De Workshop “Mooier werk” geeft je medewerkers handvatten om zelf het werk leuker te maken. En met de Talentenscan leert je medewerker wat zijn talenten zijn en wat bij hem past.


Vitaliteitscan
De vitaliteitscan wordt aangeboden in samenwerking met Vitaal Bedrijf.

Vitaliteitscan

Fitte medewerkers zorgen voor meer productiviteit, betere resultaten en minder ziekteverzuim. Weet jij hoe vitaal jouw bedrijf is? Met de vitaliteitscan krijg je inzicht in hoe je medewerkers zich voelen, waar ze behoefte aan hebben en waarmee ze aan de slag willen gaan. Voor bedrijven in het MKB (10 tot 250 medewerkers) is de scan gratis.


Oriëntatie: Wat speelt er? Waar liggen kansen?
Oriëntatie: Wat speelt er? Waar liggen kansen?

Oriëntatiescan

De oriëntatiescan duurzame inzetbaarheid bestaat uit een analyse, waarbij in kaart gebracht wordt waar de grootste risico’s en kansen liggen op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Op basis van een lijst van thema’s kun je vervolgens een keuze maken waarmee je aan de slag wilt gaan.


Onderzoek en advies: het levert wat op!
Onderzoek en advies: het levert wat op!

Onderzoek en advies

Door een goed werkklimaat te creëren, krijgen medewerkers meer plezier in hun werk en zullen minder snel uitvallen. Ze zijn duurzaam inzetbaar, tot aan hun pensioen. Maar er zijn veel factoren van invloed op duurzame inzetbaarheid. Wilt u weten welke dat specifiek voor u organisatie zijn en hoe u deze kunt verbeteren? Vraag dan het onderzoek en advies duurzame inzetbaarheid aan.


Programmamanagement: de radertjes grijpen in elkaar.
Programmamanagement: de radertjes grijpen in elkaar.

Programmamanagement

Na de adviesscan weet je welke aspecten van duurzame inzetbaarheid opgenomen kunnen worden in de strategische doelen van je organisatie en meegenomen in de beleidsplannen. Maar daarmee is succes nog niet gegarandeerd. Door de projecten, processen en routines samen te brengen in een tijdelijk programma bewaak je de samenhang en voortgang, wat de kans vergoot om de doelen te behalen.


Mooier werk: kleine veranderingen die zorgen voor werkgeluk.
Mooier werk: kleine veranderingen die zorgen voor werkgeluk.

Workshop “Mooier werk”

Banen veranderen, er komen taken bij en er gaat wat vanaf. Het is goed dat werk ontwikkelt. Maar sta er eens met jouw team bij stil welke onderdelen van het werk nog passen en waar jullie wat aan willen veranderen. Dat kan door kleine veranderingen aan te brengen in het huidige werk. De workshop “Mooier werk” geeft werknemers handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan, waardoor zij meer plezier in hun werk ervaren en effectiever zullen werken.


Wat is jouw talent? Ontdek het met de talentenscan!

Talentenscan

Talenten zijn unieke gaven, die je van nature bij je geboorte mee hebt gekregen. Je talenten zeggen iets over wat voor jou moeiteloos gaat en je energie geeft. Het is het vermogen dat je in je hebt om succesvol te zijn in wat je doet. Doordat een talent zo’n sterk ontwikkeld en natuurlijk patroon in je denken en handelen is, ben je jezelf er niet altijd bewust van. Wanneer je echter naar een ander kijkt, merk je hun talenten wel op. Maar iedereen heeft zijn unieke talenten. Waarin blink jij uit? Ontdek wat jouw talenten zijn met de talentenscan van Astrid Vitaal.


Wil je ook ondersteuning om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie? Neem contact op met Astrid Vitaal om te bespreken wat voor jouw bedrijf passend is.