Laat de energie stromen – Kinesiologie

Laat de energie stromen.

Je bent lekker aan het werk, bent trots op wat je doet, je bruist van de energie. De werkdag zit erop voordat je het in de gaten hebt. Je hebt voldoende uitdagingen, maar ook de juiste middelen om die aan te gaan. Je ervaart bevlogenheid, je energie stroomt op de juiste manier en zorgt ervoor dat je minder vermoeidheid ervaart en snel herstelt. Hierdoor zie je een volgende werkdag enthousiast tegemoet. Een ideale situatie die je graag zo vaak mogelijk wilt ervaren. De praktijk kan echter weerbarstiger zijn, waarbij energie blokkeert en het niet meer zo lekker loopt. Laat de energie weer stromen.

Bevlogenheid

De bevlogenheid die je kunt ervaren is geen constante, maar verschilt van dag tot dag en soms ook van uur tot uur. Er zijn veel factoren die bevlogenheid kunnen beïnvloeden. Enerzijds zijn die werk gerelateerd. Wat zijn de fysieke, mentale en emotionele taakeisen die op je drukken? En hoe groot is de hoeveelheid werk die op je ligt te wachten? Maar ook hoeveel autonomie heb je? En krijg je steun van je leidinggevende of collega’s? Daarnaast hebben je persoonlijke gezondheid en je situatie thuis invloed op hoe goed je in staat bent om je werk te doen. Dat werkt twee richtingen uit. Factoren in je werksituatie kunnen invloed hebben op je gezondheid en andersom beïnvloeden gezondheidsklachten je werkt.

Klachten

Factoren die je werk negatief beïnvloeden kun je aanpakken met de technieken van job crafting. Vaak is je lichaam zelf ook prima in staat om gezondheidsklachten op te lossen, door even gas terug te nemen en rust te pakken. Met gezondheidsklachten die wat langer duren en niet vanzelf overgaan, ga je in eerste instantie naar de huisarts. Deze kan je behandelen of doorverwijzen naar een specialist of therapeut. Een andere mogelijkheid is kinesiologie, een methode uit de alternatieve geneeskunde. Deze gaat ervan uit dat ziekte en klachten zich vertalen in een verstoord energieveld. Door middel van spiertesten worden die verstoringen opgezocht en via acupressuur, bewegingsoefeningen of stressreductietechnieken behandeld. Hierdoor herstelt de balans en de energie gaat weer stromen, waardoor het zelfherstellende vermogen van het lichaam bevorderd wordt en klachten verminderen.

Gevolgen van stress aanpakken

Kinesiologie is hiermee ook een mooie methode om de gevolgen van stress aan te pakken. Bij stress spannen spieren soms onbewust aan. Het gevolg daarvan is dat de bloeddoorstroming vermindert en de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen blokkeert. Dit heeft invloed op de doorstroming van energie. Met kinesiologie kunnen die blokkades worden opgespoord en weggenomen, zodat de energiebalans herstelt. Doordat je beter in je vel zit, lukt het je ook beter om te voldoen aan je werkeisen en de ervaren werkdruk wordt minder. Ook heb je dan energie om te kijken naar je werk en hoe je dit met kleine stapjes kunt aanpassen, zodat het beter bij je aansluit (job crafting) en zo overbelasting kunt voorkomen. Zo ga je weer met plezier en energie naar je werk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *